már
6

A belváros

| Szerző: frunyus | 12:06 pm

Egy nappal még adós maradtam, úgyhogy gyorsan azt is bepótolom. Csütörtök délelőtt nem sok érdekes dolog történt, elmentünk venni egy átalakítót(adattatore), mert a laptopot nem lehet bedugni a konnektorba … ezek az olaszok olyan hülyék… Délután pihiztünk és zuhanyfüggönyt szereltünk, este meg mennünk kellett az olasz tesztre...ODDIO...Nagy nehezen megtaláltuk a termet, ahol egy olasz pasi angolul ordibált velünk össze-vissza. A teszt elég húzós volt, de nem is vártam jobbat, hiszen alig tudok vmit olaszul. Legalább a Dimivel egy csoportba kerülök remélem, mert tök jól tudunk együtt tanulni. Naná, h ő a szorgalmasabb. Azért volt időm arra a teszt írás alatt, h feltérképezzem a terepet :P Egy csomó féle nemzetiségű diák volt indiaitól kezdve, ausztrál, mexikói, amcsi, kínai...jó vegyes társaság. Csak azt az egyet nem tudom, h mikor kezdődik itt a welcome week, mert erről semmi infót nem kaptunk még. Kb. ennyi volt a csütörtök.

Pénteken délelőtt a Dimivel rendbe tettük a lakást és kajáltunk, majd 1 felé bementünk a városba. Metróval mentünk, ami kb ugyanolyan mint otthon, csak bliccelni nincs sok lehetőség, mert kapukon keresztül kell átmenni. Pont a Duomo-hoz érkeztünk meg, ami nagyon gyönyörű, de iszonyat sok ember van. Szóval nem tudod úgy lefotózni, h vki ne másszon be a képbe...köszi...Aztán végigmentünk a Vittorio Emanuele II. nevű híres utcán, ami tulajdonképpen nem is egy utca, hanem egy lefedett tér, tele jobbnál jobb boltokkal. Egy kettőt le is fotóztam Zsuzsinak, h ide fogok menni vásárolni. :D Sétáltunk egy csomót, de mivel én okos elfelejtettem elvinni a milánós könyvemet, ezért egy néhány épületről nem tudtunk semmit,de azért lefotóztam. Majd utána nézek, meg úgyis megyünk még be. Ja tényleg az itteni BKV-ról akartam még írni. Szóval itt egy jegy 1 euro és egy napi jegy meg 3, szóval olcsóbb itt az utazás, mint otthon. Bár más különbség nagyon nincs, csak a buszok és villamosok fajtája különbözik az otthonitól.
Miután megnéztük a Duomot, átsétáltunk a Castello Sforzesco-hoz, ami egy gyönyörű erődítmény. Régen ez volt a város központja. Ezután megnéztünk egy pár templomot és a lényeget, a bevásárló utcát...kb olyan mint a Váci utca, csak szélesebb és kicsit másfajta márkák vannak, pl Prada, Louis Vuitton... Ha nem eszem fél évig,akkor talált tudok is venni itt vmi cuccot :D:D:D Kb 3 órát voltunk a belvárosban, de úgy elfáradtunk, h rögtön be is aludtunk, amikor hazaértünk. Este meg melegszendvics-partit rendeztünk a megmaradt kajákból. Jól jönne már vmi parti, mert a héten egész nap csak itthon voltunk.

Tökre érdekes, h annyira hamar elfáradunk, pedig nem sok mindent csinálunk, de valszeg a folyamatos angol beszéd is lefáraszt minket. Don't worry, legalább gyakorlom. :)
Felteszek egy pár képet, aztán ha már pontosan tudom mi micsoda, akkor teszek fel többet is. :)

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruggiamilano.blog.hu/api/trackback/id/tr491813526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása