már
9

2010.03.09

| Szerző: frunyus | 1:55 pm

havazik...:(

Najó ez az egész napi hangulatomat meghatározta, hiszen nem hoztam téli ruhát...héé már tavasz van, vagy nem??? Most néztem ki az ablakon és a kocsik tetején megmaradt a hó, ilyen évente csak 2-3 alkalommal fordul elő...:(

Ma megvolt az első óránk. Itt úgy mennek a dolgok, h bemehetünk bármelyik órára, és megnézhejük, h tetszik-e ha nem akkor átmegyünk egy másikba. Mivel a bme-n 21 kreditet kell összeszednünk,ezért nekünk nincs sok válogatási lehetőségünk. Felveszünk két tervezős tárgyat és egy előadásosat. Ja azért beszélek folyamatosan többes számban, mert az Andrissal és a Dimivel ugyanazokat az órákat vesszük fel. Szóval 9.15-kor kezdődött a laboratorio di architettura degli interni 1, ami elvileg vmi belsőépítészetes órát takar. Kezdésnek kiderült, h nem a kiírt teremben vagyunk és kb 1 órás szenvedés utána ültünk le végre a megfelelő terembe. Közben összeismerkedtünk pár olasz sráccal, akik szintén erre az órára jöttek. Na szóval elkezdődött az óra és a tanár olaszul beszélt végig, de én semmit nem értettem...kb akkor vágtam a dolgokat, amikor a kivetítőn vmi alaprajzokat mutogatott. De amikor nem akkor hello...tőlem japán is lehetett volna. Szünetben odamentünk és megkérdeztük, h erasmusosként is járhatunk-e ide, és hála égnek volt egy segítőkész tanársegéd, aki majd fordít nekünk. De erősen ajánlották, h inkább olaszul beszéljünk...jó majd kérek tőlük krumplit, mert jelen pillanatban az tudok csak. Lement az óra, majd egy órás ebédszünet után folytatódott...kis csoportokban kellett dumálni...najó ez itt filmszakadás...szerencsénkre a Dimi 1-2 dolgot értett, és volt egy aranyos francia csaj is, aki utána fordított nekünk. A feladatunk, h egy multikultúrális központot csináljuk egy adott helyre, a helyszínek Milánóban találhatóak és jellemzően vmi régi romos épület. Az erasmusosoknak adnak majd 1 könnyebb házat, mert elvileg ez a tárgy 1 éves.
Ennyi volt a suli...jó fárasztó, főleg, h nem értjük még. Este meg Dimi főzött leves...najó ezt még gyakorolnia kell, de amúgy fincsi lett.:)

Holnap megyünk a nagyobbik tervezős órára...remélem jobb lesz, mint a mai.:)

Ja jut eszembe...az órán tökre furi volt, h teljesen más épületeket mutattak, mint otthon. Olyanokat, mint a suli maga...high tech, ami nekem annyira nem jön be... Ez jó, mert így másféle épületeket is megismerek, de nehezebb, mert nagyon távol áll a stílusomtól. don't worry:)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruggiamilano.blog.hu/api/trackback/id/tr481823896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása